Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 1 april 2020

  Bayer går med på förlikning om Roundup-etiketter

  Tyska kemikoncernen Bayer har gått med på att betala 39,6 miljoner dollar, motsvarande strax under 400 miljoner kronor, i en förlikning i en grupptalan i USA angående i vilken mån företaget informerat konsumenter om de hälsorisker som är förknippade med Roundup.

  FOTO: Mike Blake/REUTERS/TT

  I förlikningen ingår att Bayer ska ändra i etiketterna till företagets glyfosatbaserade bekämpningsmedel Roundup. I ett uttalande uppgav den tyska koncernen – som köpte Rounduptillverkaren Monsanto 2018 – vara nöjd med förlikningen. Den måste dock först godkännas av en domstol i Kansas City innan den vinner laga kraft, uppger Die Zeit.

  Tvisten har pågått i över två år och har passerat flera federala domstolar. Dock är inte Bayers rättsliga problem i USA över – än återstår det att lösa tvisten med alla dem som har stämt kemijätten för att ha orsakat cancer.

  Enligt bolagets egna uppgifter rör det sig om runt 48 600 fall. Som ATL tidigare har berättat förväntas en förlikning i det fallet kunna kosta Bayer runt 100 miljarder kronor.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen