Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 3 juni

  Åtal för brutala gårdsrån i Skåne

  Utredningen om en våldsam rånturné på skånska gårdar i januari har nu lett till åtal. Åklagaren bedömer flera av rånen som grova eftersom försvarslösa människor utsattes för kraftigt våld, rapporterar Ystads Allehanda.

   Polis på plats i Högestad i Skåne efter ett av de rån som utfördes på den skånska landsbygden i januari. Arkivbild.
  Polis på plats i Högestad i Skåne efter ett av de rån som utfördes på den skånska landsbygden i januari. Arkivbild. FOTO: Johan Nilsson/TT

  Åklagaren pekar också på att rånarna valde ut äldre personer i enskilt belägna bostäder.

  Åtalet omfattar tre fall av grovt rån, ett rån, ett rånförsök och försök till grov stöld, som enligt åtalet utfördes av en trio bestående av två män och en kvinna.

  Vid det första, utanför Trelleborg den 13 januari, påstod rånarna att de ville titta på en vara som utannonserats på Blocket – en metod som sedan användes vid fler rån. Övriga rån och rånförsök skedde i Tomelilla, Borrby, Löderup, Högestad och Vollsjö och rånarna ska bland annat ha kommit över stora mängder kontanter.

  Vid det sista rånet, den 30 januari, utsattes ett äldre par för grovt våld. Mannen slogs ner och misshandlades så svårt att han förlorade medvetandet. Kvinnan hotades med kniv mot sitt bröst för att hon skulle förmås öppna ett kassaskåp och överlämna bankkort och koder.

  Läs också: Tre häktade för brutala gårdsrån efter dna-fynd

  Relaterade artiklar

  Till toppen