facebooktwittermail

Kompakt elsuv som kan gå långt

Kompaktsuven Hyundai Kona Long Range ger dig hela 48 mil på ström, god säkerhet och rolig körning. Bagageutrymmet är visserligen i minsta laget och dragvikten ett skämt men för den som vill ha en andrabil med låg förbrukning och minimal skatt så är Kona ett bra alternativ.

Hyundai Kona i elektrisk version finns som Standard Range – med en räckvidd på strax över 30 mil – och som Long Range som bjuder på 48 mil.
Hyundai Kona i elektrisk version finns som Standard Range – med en räckvidd på strax över 30 mil – och som Long Range som bjuder på 48 mil. FOTO: IA WADENDAL

Formgivningen skiljer sig inte så mycket från andra kompaktsuvar men den där räfflade nosen och tvåtonslacken får ändå människor att snegla en extra gång. Eller så kanske det bara är avsaknaden av motorljud när Kona Long Range rullar fram på 30-kilometersvägen ner mot stranden i norra Halmstad som väcker nyfikenhet hos dem som är ute på söndagspromenad. Trots att svenskar vid det här laget borde vara rätt vana vid elbilar så är det något med det där tysta rullandet som får folk att nicka gillande.