facebooktwittermail

Komatsu släpper ny kompakthjullastare

WA100M-8 är en ny kompakthjullastare från Komatsu, som levereras med en ny ergonomisk design och ett stort urval av tillvalsutrustning.

Komatsus allroundskopa på 1,3 kubikmeter har byggts om för att förbättra penetrationen.
Komatsus allroundskopa på 1,3 kubikmeter har byggts om för att förbättra penetrationen. FOTO: KOMATSU

Komatsus kompaktlastare beskrivs som mångsidiga arbetsmaskiner för byggarbetsplatser, lantbruk och industrin. WA100M-8 är byggd på föregångaren WA100M-7, och levereras med hydrauluttag med snabbkopplingar och ett stort urval av redskap som tillval.

I maskinen sitter Komatsus egen motor som klarar miljökraven enligt steg fyra. Effekten ligger på 95 hästkrafter, och reningen sker med hjälp av SCR-teknik och Adblue. Tack vare att utsläppen av skadliga partiklar hålls nere ska maskinen vara lämplig att använda även i stallbyggnader och magasin. Det partikelfilter (DFP) som används har dessutom ett bytesintervall på 6 000 timmar vilket gör systemet underhållsfritt i omkring 10 år.

Flera tillval

Bland konfigurationsvalen kan det bland annat vara värt att lyfta fram att hjullastaren kan levereras i en version som kan köras i 40 kilometer i timmen. Men hjullastaren kan även fås med ett högkapacitets-hydraulsystem, höjdjusterbart drag samt ett tredje och fjärde hydrauluttag baktill för kunder som önskar det.

Invändigt levereras hjullastaren med en ny LCD-skärm, samt med nya förbättrade reglage inklusive en PPC multifunktionsjoystick. Som tillval finns även ett elektroniskt bomfjädringssystem.

När det kommer till redskapsvalen har Komatsus egen allroundskopa på 1,3 kubikmeter dessutom byggts om för att förbättra penetrationen. Men skopan har även fått lägre botten, modifierat bakstycke och gavlar samt ett överfyllnadsskydd. Detta gör i sin tur att skopan blir lättare att fylla vilket ska resultera i bättre förarkomfort och ökad produktivitet.

För kunder som önskar det kan hjullastaren levereras med ett högkapacitets-hydraulsystem, höjdjusterbart drag samt ett tredje och fjärde hydrauluttag baktill.
För kunder som önskar det kan hjullastaren levereras med ett högkapacitets-hydraulsystem, höjdjusterbart drag samt ett tredje och fjärde hydrauluttag baktill. FOTO: KOMATSU

LÄS OCKSÅ: Kärnkvalitet i fokus på nya Axial Flow-modeller

LÄS OCKSÅ: Nya hjullastare från Claas