facebooktwittermail

Rätt foder och ett tränat öga ger kor i toppklass

Nybro

På 30 år har korna på Kimramåla gård i småländska Nybro ökat produktionen från i snitt 7 000 kilo till nästan 13 000, eller 12 694 kilo. Förklaringen?

– Rätt foder och långsiktigt avelsarbete, säger ägaren Jörgen Petersson.

På Kimramåla har de inga ”monsterkor” som mjölkar 18 000 kg om året, men en jämn produktionstakt i besättningen, säger Jörgen Petersson. Här tillsammans med sonen Martin Petersson som också jobbar i verksamheten.
På Kimramåla har de inga ”monsterkor” som mjölkar 18 000 kg om året, men en jämn produktionstakt i besättningen, säger Jörgen Petersson. Här tillsammans med sonen Martin Petersson som också jobbar i verksamheten. FOTO: KRISTINA WIRÉN

Han är tredje generationen på gården som han driver tillsammans med sambo Anette Turowski. Sonen Martin Petersson jobbar också i verksamheten. Vid senaste Kokontrollen tog mjölkbönerna i Kalmar län förstaplatsen och korna på Kimramåla gård mjölkar ett par tusen kilo mer än länsgenomsnittet.