facebooktwittermail d

Strateg ska lyfta Kravböndernas mervärden

NY PÅ JOBBET

Krav har rekryterat internationella ekonomen Jonas Carlberg som ny chef för affärsområdet lantbruk. ”Det är viktigt att konsumenter förstår vilken stor hållbarhetsnytta de bidrar till”, säger han.

Kravs nytillträdda lantbrukschef, Jonas Carlberg.
Kravs nytillträdda lantbrukschef, Jonas Carlberg. FOTO: KRAV

Han kommer närmast från konsultbyrån Macklean och har tidigare erfarenhet från bland annat LRF och Svensk Mjölk.

”Jonas Carlbergs breda erfarenhet från lantbrukssektorn och strategiska arbete inom livsmedelsindustrin är mycket värdefullt för vårt arbete på Krav”, säger Kravs VD Anita Falkenek i ett pressmeddelande.

Jonas Carlberg kommer att arbeta i nära relation med organisationens producenter, med fokus på att synliggöra kravproduktionen som ett hållbarhetsval till konsumenterna.

”Det är viktigt att konsumenter förstår vilken stor hållbarhetsnytta de bidrar till när de väljer KRAV-certifierade livsmedel”, säger Jonas Carlberg.

Han har flerårig erfarenhet som ekonom i Frankrike innan han kom in på lantbruksområdet via ett jobb på Jordbruksverket.

”Jag känner en enorm respekt för lantbrukare, hur mycket de måste kunna om djur, växtodling, teknik och datorer, förutom att vara duktiga företagare”, säger Jonas Carlberg.