För första gången sedan 1986 strejkas det på John Deeres fabriker i USA.
Omkring 10 000 anställda visar sitt missnöje på 14 olika fabriker och anläggningar som företaget äger i landet.
På torsdagen hade strejken pågått i en vecka.
– Vi kan inte sticka under stol med att det är en stor grej i USA. Men den påverkar inte oss i Sverige och våra leveranser nu, men den kan ju göra det om strejken blir långvarig, säger Mikael Persson, distriktschef för John Deere i Sverige.
Snarare störs bolaget här hemma fortfarande av den globala bristen på komponenter, som halvledare och mikrochip.
– Det kan gjort att en ny traktor blivit några veckor försenade vid leveransen här. Än så länge är vi där. Det är ju brist på antenner och monitorer också vad det gäller GPS-styrning. Det påverkar oss, precis som andra tillverkare, säger Mikael Persson.
Strejk på traktor och tröskfabrik
John Deere tillverkar det mesta av sitt produktsortiment för den europeiska marknaden i tyska Mannheim och i Finland byggs skogsmaskinerna.
Men den enorma fabriken i Iowa som har 5 400 anställda är en viktig kugge för John Deeres traktortillverkning. Och där påverkas produktionen av strejken, precis som vid en tröskfabrik i Illinois, även om John Deere delvis försöker ta in annan personal. Samtidigt pågår fortfarande skörden i delar av USA och flera lantbrukare har uttryckt sin oro i amerikanska medier över att inte kunna få fram maskindelar om tvisten blir långvarig.
– Det har varit strejkfritt i John Deere i 35 år så det är länge sedan. Vi fick höra i ett internt meddelande att man arbetar hårt med frågan och försöker möta facket. Man ligger självklart inte på latsidan. Samtidigt får man förstå att två parter kan ha olika uppfattningar. Man får lämna det till dem att lösa och det jobbar nog alla inblandande hårt för, säger Mikael Persson.