facebooktwittermail d

Hon blir chef över Setras ekonomi

Setra anställer Johanna Gydingsgård som ny ekonomiansvarig.

Johanna Gydingsgård kommer närmast från Scania i Södertälje där hon arbetat som CFO i Colombia, varit ekonomiansvarig för Group treasury och ansvarat för utvecklingen av finansiella processer. Nu blir hon CFO på Setra.

– Med sin gedigna erfarenhet från en global industrikoncern i en annan bransch, kommer hon att kunna bidra med värdefull kunskap till Setras ekonomifunktion och koncernledningen, säger Hannele Arvonen, Setras VD i ett uttalande.

Johanna Gydingsgård.
Johanna Gydingsgård. FOTO: PEGGY BERGMAN

Johanna Gydingsgård har tidigare arbetat som ekonomichef för IL Recycling och haft olika tjänster inom Unileverkoncernen. Hon har en ekonomie magisterexamen från Linköpings universitet.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på Setra. Företaget verkar i en mycket intressant bransch, har en tydlig hållbarhetsprofil och går en spännande framtid till mötes. I rollen som övergripande ansvarig för ekonomi och finans hoppas jag med mina tidigare erfarenheter kunna bidra till den fortsatta utveckligen av både Setras affär och organisation, säger hon i ett pressmeddelande.

Johanna Gydingsgård börjar på Setra den 9 oktober.

LÄS OCKSÅ: Fullt hus på utbildning till klövvårdare

LÄS OCKSÅ: ”Det behövs ett kunskapslyft”