Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 15 januari 2018

  Klart – Ridningen ska omfattas av friskvårdsbidraget

  Anställda som får friskvårdsbidrag kan nu även använda sina pengar till ridning. Det står klart efter en ny dom i Högsta förvaltningsdomstolen.

   Ridlektioner kan nu dras av med friskvårdsbidraget.
  Ridlektioner kan nu dras av med friskvårdsbidraget.

  Tidigare har sporter som bland annat ridning, golf och utförsåkning stått utanför friskvårdsbidraget på grund av att de kräver dyr utrustning, skriver Skatteverket i ett pressmeddelande.

  Nu har dock en ny dom kommit som öppnar upp för nya direktiv för sporterna. För ridsportens del innebär den nya regeltolkningen att även ridlektioner kan dras av inom ramen för friskvårdsbidraget, något som hästnäringen har lobbat för länge. När det gäller personer som tar ridlektioner med egen häst finns det dock fortfarande oklarheter som måste utredas, skriver SVT.

  – Vi måste analysera domen och se hur långt vi kan sträcka ut skattefriheten. Här är det i nuläget mer tveksamt, säger Pia Blank Thörnroos, jurist vid Skatteverket.

  LÄS ÄVEN: Smarta grimman håller koll på hästenLÄS ÄVEN: Självantändande balar bakom bränder i häststallLÄS ÄVEN: Deras hjärtan klappar för ardennern

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen