Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 13 mars

  Hade 54 hästar för mycket

  Paret hade tillstånd att hålla tio hästar. Men när länsstyrelsen gjorde en kontroll visade det sig handla om mer än 60 hästar.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Paret hade paragraf 16-tillstånd enligt djurskyddslagen. Tillståndet medgav att de fick hålla tio hästar. Men hade det sexdubbla antalet skriver Tidningen Ridsport.

  Hästägarna har under flera år varit föremål för kontroller från länsstyrelsen. När länsstyrelsen nu gjorde en kontroll fanns 50 hästar på gården, en del av dem i dåligt skick. Det fanns heller inte tillräckligt med ligghallar som var torra och rena för alla hästarna.

  Paret fick ett föreläggande om att ordna med torr och rena liggplatser till alla hästar, att veterinär skulle undersöka dem och att hålla dem rena. Men också att reda ut hur många hästar de egentligen hade.

  Sedan djurskyddsinspektörerna gjorde ett uppföljande besök framkom att paret vid det första besöket hade haft ytterligare 14 hästar men på ett annat ställe. Vid det uppföljande besöket hävdade kvinnan dock att hon sålt eller lämnat tillbaka 40 av hästarna.

  Förhållanden hade också förbättrats även om det fortfarande hölls för många hästar än tillståndet medgav.

  LÄS MER: Allt fler hästar i näringsverksamhetLÄS MER: Hästprofilen slipper betala polisens nota

  Till toppen