Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 10 september 2019

  Förundersökning mot känd travprofil läggs ned

  Förundersökningen mot en känd travprofil gällande djurplågeri läggs ned. Enligt kammaråklagare Linda Karlsson går det inte att bevisa att mannen utsatt hästen för lidande.

   Enligt travprofilen hade hästen fått bedövning vid behandlingstillfället, vilket också ska finnas dokumenterat i journalen. (Bilden har inget samband med händelsen som beskrivs i artikeln.)
  Enligt travprofilen hade hästen fått bedövning vid behandlingstillfället, vilket också ska finnas dokumenterat i journalen. (Bilden har inget samband med händelsen som beskrivs i artikeln.) FOTO: PONTUS ORRE/Aftonbladet/TT

  Som ATL tidigare har rapporterat inkom det i april en anmälan om djurplågeri till en länsstyrelse i Mellansverige. Anmälan gällde en veterinär verksam inom travsporten som behandlat sin häst genom bränning av ett skadat gaffelband, en av de vanligaste senskadorna hos häst.

  Mannen publicerade själv en bild på bränningen i sociala medier, vilket väckte stor kritik.

  Nu väljer åklagaren att lägga ner förundersökningen.

  – De initiala uppgifterna var att han genomfört den här bränningen av hästen utan bedövning, men när vi hörde honom sa han att hästen hade fått bedövning vid behandlingstillfället, vilket också finns dokumenterat i journalen. Då kan jag inte bevisa att hästen lidit av behandlingen, säger kammaråklagare Linda Karlsson till SVT Nyheter.

  Relaterade artiklar

  Till toppen