facebooktwittermail

Glass för tusentals kronor stals från mjölkproducent

Inte nog med att glass till ett värde av 2 000 kronor försvann från Björketorps Gård – den objudna gästen glömde dessutom att stänga locket till glassfrysen.

– Sammanlagt gick glass för 4 000 kronor till spillo, säger mjölk- och glassproducenten Per Brunberg.

Per Brunberg vid vispen som rör ihop socker och äggulor till en smet i en bild från juni 2019.
Per Brunberg vid vispen som rör ihop socker och äggulor till en smet i en bild från juni 2019. FOTO: JOHAN JOELSSON

ATL har tidigare berättat om mjölkproducenten Per Brunbergs framgångsrika satsning på hantverksglass på den slottsliknande 1800-talsgården Björketorp utanför Ronneby. Natten till måndagen drabbades någon i grannskapet uppenbarligen av ett akut sug efter den småskaligt producerade glassen.

När Per Brunberg berättade om stölden på Björketorps Gårds hemsida på måndagsmorgonen fick inlägget över 500 delningar inom några timmar.

– Det är fantastiskt hur många som har engagerat sig, säger Per Brunberg när ATL ringer upp.

Han berättar att han jobbade fram till midnatt eftersom en ko hade blivit sjuk, så inbrottet i glassbutiken på gården måste ha skett efter det.

– Nu blir det till att köpa nya rörelsedetektorlampor och nya kameror. Vi har inga kontanter i glassbutiken och för att folk inte ska bryta sig in är dörren inte låst. Det kunde ha varit värre, men det är tråkigt att något sådant här ska behöva hända. Antagligen var det någon förvirrad tonåring som var framme, säger Per Brunberg.

Hur har annars glassförsäljningen varit det här speciella året?

– Vi hade kolossalt mycket att göra i somras, vi jobbade så att vi nästan stupade. I och med att folk höll sig på hemmaplan var det full rulle i butiken hela tiden.

FOTO: HANS-PETER BLOOM

ATL TV: Glass åretrunt-nisch för mjölkbonde