facebooktwittermail d

Åtta vargar fällda i årets jakt

UPPDATERAD. Årets vargjakt drog i gång på tisdagsmorgonen. När mörkret på eftermiddagen hade lagt sig var åtta vargar skjutits. Två av dem var angripna av skabb.

FOTO: ARKIV MOSTPHOTOS

På tisdagsmorgonen drog årets vargjakt i gång. Vid tiotiden på förmiddagen fälldes den första vargen i Vimyrenreviret i Värmland, där totalt sex vargar får fällas, rapporterar svenskjakt.se.

Vargen som sköts i Vimyrenreviret var en vuxen hanvarg som enligt svenskjakt.se var drabbad av skabb. Senare under dagen sköts ytterligare en varg i samma revir.

Länsstyrelsen i Dalarna skickar ut en rättelse av sina tidigare uppgifter. Det är fyra vargar som fällts i Flatenreviret, inte fem som myndigheten tidigare och felaktigt uppgett.

En av de fyra fällda i Dalarna, en tik, var även den svårt skabbangripen.

Jakten pågår i fem län, där det råder varierade väderförhållanden. I Gävleborg har det kommit rikligt med snö och det ligger uppemot 85 centimeter lössnö i området. Där har jägare hittat spår efter varg, lodjur och järv under morgonen.

I Dalarna är det mer lättarbetat med några centimeter nysnö som kom under nyårsnatten. Under morgonen har tre olika varggrupperingar spårats i området, rapporterar svenskjakt.se.

LÄS MER: Inget stopp för årets licensjakt

LÄS MER: Motståndare överklagar vargjakt

LÄS MER: Kammarrättens beslut om vargjakten

Här ska vargarna skjutas

Totalt får 22 vargar fällas vid årets licensjakt.

6 stycken får fällas inom Vimyrenreviret i Värmland.

6 stycken får fällas i Flatenreviret i Dalarna.

6 stycken får fällas i Kölstareviret Västmanland.

2 stycken får fällas i Nyskogenreviret i Gävleborg.

2 stycken får fällas i Kindlareviret i Örebro.

Licensjakten får pågå mellan 2 januari och 15 februari 2018.