Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 28 december 2017

  Motståndare överklagar vargjakt

  Efter att även Kammarrätten avvisat alla överklaganden av vargjakten, går nu rovdjursföreningen vidare till högsta instans.

  FOTO: Mostphotos

  Som ATL rapporterat meddelade Kammarrätten på onsdagen att man avslår alla överklaganden av vargjakten.

  Trots att de två tidigare instansernas tydliga besked, meddelar Rovdjursföreningen att man i dag lämnat in överklagan av Kammarrättens beslut till Högsta Förvaltningsdomstolen. Föreningen har också lämnat in begäran om inhibition av licensjaktsbeslutet tills dess att domstolen beslutat i frågan.

  – I vårt nya överklagande förklarar vi att det finns flera saker som är viktiga att domstolarna reder ut, säger ordföranden Torbjörn Nilsson, på föreningens hemsida.

  Föreningen skriver bland annat att man starkt betvivlar det underlag om vargstammens storlek som länsstyrelsen använt för sitt beslut.

  LÄS MER: Aktivister får jägare att dra sig urLÄS ÄVEN: Skyddsjakt på vargtik på SödertörnPREMIUM: Så gör Peter för att maxa pensionenLÄS OCKSÅ: Utökar skyddsjakt på varghybriderPREMIUM: Så förändras elpriset till 2030

  Läs mer om

  Till toppen