facebooktwittermail

Findus under klubban - i tre omgångar

Nu går alla inventarier från Findus anläggning i Bjuv under klubban.

– Det är som en hel liten stad som nu säljs, säger Martin Tovek, vd på Tovek.se.

Första auktionen hålls i början av oktober.
Första auktionen hålls i början av oktober. FOTO: MARCUS FRENNEMARK

Det blir en hel serie med nätauktioner av inventarierna från hela Findusanläggningen i Bjuv. Auktionsföremålen kommer från hela verksamheten och spänner över utrustning för livsmedelshantering, kylanläggningar till storkök, tillverknings- och förpackningslinjer och en mekanisk verkstad med service och reparationsutrustning. Men det finns också traktorer och grönytemaskiner bland inventarierna. Totalt handlar det om cirka 5 000 föremål.

"Lantbruksnyttigt materiel"

Enligt auktionsförrättaren Stefan Engström kommer det att finnas mycket lantbruksnyttigt materiel att bjuda på.

– En bonde behöver ju mer än en traktor för att klara sig och här finns hur mycket maskiner, hydraulaggregat och grejer som helst som passar i ett jordbruk, säger han.

Auktionsupplägget är att Findusinventarierna kommer att säljas i omgångar om två tre auktioner i månaden med olika teman. Inför varje auktion blir det visning av objekten på plats i Bjuv.

Flera auktioner

Första auktionen hålls i början av oktober men det kommer att blir många auktioner inom olika kategorier.

– Jag tror att vi börjar med mekanisk verkstad på första auktionen, sedan blir det en eller flera auktioner med livsmedelsteknik. Vi har också tänk på en auktion med traktorer och grönytemaskiner som har funnits inne på Findusområdet, säger Martin Tovek.

Han säger att det redan nu är stort intresse för inventarierna och inte minst många utländska intressenter som hört av sig.

– Vi räknar med att det blir ett 30-tal auktioner totalt fram tills vi har tömt allting till 1 mars, säger Martin Tovek.

Han vill i dagsläget inte spekulera i några belopp men konstaterar att det kommer att röra sig om inventarier för ”väldigt stora värden” som säljs.

LÄS MER: Nomads ärtförädling placeras i Sverige

LÄS MER: Findus stannar i Bjuv

LÄS MER: Lantmännen vill köpa Findus anläggning