Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 16 november 2019

  Lastmaskin med höjbar hytt och el-van till Sverige

  • Premiär 2020 för Fendts nya teleskoplastare med höjbar hytt • Ny ordförande för Skogsentreprenörerna • Sverigepremiär för battteridumprar.

  FOTO: Fendt

  Teleskoplastare med höjbar hytt från Fendt 2020

  • Fendt kommer att sälja Sennebogens teleskoplastare 355 E från och med nästa år. Den kommer då att döpas om till Fendt Cargo T955. Maskinen som bland annat har en höjbar hytt är i sitt lägsta läge 2,65 meter. I högsta läget 4,2 meter. Maximal lasthöjd är 8,4 meter. Vändradien med fyrhjusstyrning 4 meter. Motorn är en fyrcylindrig diesel på 171 hästkrafter.

  FOTO: Flitsend Fotografie - Marina Kem

  Koblecos återförsäljare får ny ägare

  • Finska KH-Koneet har köpt samtliga aktier i Beck Maskin Sverige AB som bland annat är återförsäljare av Kobelco och Airman. Beck Maskin omsatte i fjol 208 miljoner kronor och har två anläggningar i Stockholmsområdet och en i Göteborg.

  FOTO: Skogsentreprenörerna

  Skogsentreprenörerna får ny ordförande

  • Kolbjörn Kindströmer är ny ordförande för Skogsentreprenörerna. Det beslutades vid Skogsentreprenörernas årsstämma i Lund den 8-9 november. Han har under flera år varit vice ordförande i organisationen och kör bland annat för Mellanskog och Sveaskog. Kolbjörn Kindströmer tar över ordförandetiteln efter Bernt Hermansson.

  FOTO: Maxus

  Kinesisk el-van till Sverige

  • Det kinesiska bilmärket Maxus kommer till Sverige. Tillverkaren, som redan finns på norska marknaden, ska börja med att lansera transportbilen EV80 som uppges lasta upp till tio kubikmeter och köra 20 mil på en laddning. Priset ligger på 499 000 kronor plus moms och Postnord, Ikea och Bring är redan kunder, skriver Dagens industri.

  FOTO: Ecovolve

  Nu finns Ecovolves batteridumprar i Sverige

  • Kendrill är nu nordiska agenter för Ecovolves batteridrivna dumprar. De kan lasta mellan 800 till 1 500 kilo. Batterierna som är på mellan 400 och 600 Ah ska gå att ladda på 8 till 10 timmar. Enligt tillverkaren ska de då ha tillräcklig kapacitet för 8 timmars arbete.

  FLER ENTREPRENADNYHETER I KORTHET:Fler tunga lastbilar och nya dumprar från Liebherr Eldriven teletruck och Bobcat på traktorbanan igenFler unga i hytterna och nu kundtestas Volvos elgrävareSäljras för Volvo och klart med första elvägenHybridskördare prisas och mässkrock ställer till det

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen