Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 27 december 2017

  Kaunis Iron rekryterar till gruvbrytningen i Pajala

  Rekryteringsprocessen är i full gång till gruvbrytningen i Kaunisvaara. Detta trots att Naturvårdsverket har ifrågasatt om Kaunis Irons miljötillstånd är giltigt inför den planerade återstarten 2018.

   Kaunis Iron rekryterar till gruvbrytningen i Pajala.
  Kaunis Iron rekryterar till gruvbrytningen i Pajala. FOTO: Foto: Erland Segerstedt

  Så sent som den 22 december skrev Haparandabladet om Naturvårdsverkets skrivelse och Kaunis Irons svar. I svaret säger Kaunis Iron att det bara är att glömma gruvbrytning i Pajala om de måste söka ett helt nytt gruvtillstånd. De talar om 300 nya arbetstillfällen som går förlorade och i förlängningen mer än 50 miljarder kronor i förlorade exportintäkter för Sverige.

  Trots att frågan om miljötillståndet inte är utredd ännu påbörjar Kaunis Iron rekryteringsprocessen. Under januari 2018 går ansökningstiden ut för de första 30-40 tjänsterna som gruvbolaget ska direktanställa. Det handlar bland annat om tjänster som gruvchef, gruvplaneringschef, anrikningschef och gruvmätare. Här kan du läsa mer om tjänsterna.

  LÄS ÄVEN: Pajalagruvan återuppstår till sommaren.LÄS ÄVEN: Förare söks till 90-tonslastbilar

  Relaterade artiklar

  Till toppen