Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Debatt 10 februari

  ”Framtiden för jordbruket ligger inte bara i stordrift”

  För att i framtiden kunna garantera svensk råvara tror jag att det måste skapas någon modell som gör att mindre producenter kan överleva, skriver Sture Jönsson i sin slutreplik.

  Detta är ett debattinlägg i ATL, lantbrukets affärstidning. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här!

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Istock

  Jag förstår att det finns olika meningar om kor ska beta eller inte och respekterar Per Anderssons uppfattning i ATL den 9 februari. Jag tror dock inte att framtiden för svenskt jordbruk bara ligger i storleksrationalisering. På många områden, som här i mina trakter, förutsätter 500-korsbesättningar transporter av foder och gödsel i flera mil.

  Vi ser också nu risken att koncentrera all produktion inom ett område till jättestora besättningar. Fågelinfluensan har slagit ut två besättningar och jag läste att risken finns att det kan bli äggbrist. För att i framtiden kunna garantera svensk råvara tror jag att det måste skapas någon modell som gör att mindre producenter kan överleva.

  Jag tycker att det är ett hälsotecken att vi kan ha högt i tak och föra en debatt och inte alltid tycka lika.

  Sture Jönsson, Tärnsjö

  LÄS MER: ”Stämmobeslut om att bete ska vara frivilligt”LÄS MER: ”Positivt med kor på bete”

  Tack!

  Ditt debattsvar är nu inskickat.

  Skicka in debattsvar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen