facebooktwittermail

De vann Skogsnolias jämställdhetspris

Det blev sågverksföretaget Martinsons som vann Skogsnolias jämställdhetspris på 20 000 kronor.

Mats Lindfors, fältchef på Martinsons, tar emot priset för mest jämställda monter på Skogsnolia från Elin Olofsson, Nätverket för Yrkesverksamma Kvinnor i Skogsbranschen, samt Ann Dolling, Skogslänet Västerbotten.
Mats Lindfors, fältchef på Martinsons, tar emot priset för mest jämställda monter på Skogsnolia från Elin Olofsson, Nätverket för Yrkesverksamma Kvinnor i Skogsbranschen, samt Ann Dolling, Skogslänet Västerbotten. FOTO: SKOGSNOLIA

"Vi är både hedrade och glada över att ha vunnit priset. Jämställdhet är en viktig fråga för hela företaget, från dialogen med skogsägare till ansvaret som arbetsgivare", säger Anders Ringsell, skogschef på Martinsons, i ett pressmeddelande.

Motiveringen till priset för mässans mest jämställda monter löd: ”Trevligt bemötande, inkluderande och tillgänglig monter, barnaktiviteter och framför allt ett nytänkande erbjudande mot kunder, genom att skänka pengar till Hjältarnas hus.”

Priset består av 20 000 kronor som Martinsons skänker vidare.

Socialt ansvar

Ett av målen för Martinsons arbete med socialt ansvar är att engagera sig i initiativ som gör livet för människor i regionen bättre, både i det stora och i det lilla perspektivet.

– Det är så vi också kommer att använda det här priset. Men vilket engagemang vi väljer vill vi återkomma till, säger Mats Lindfors, fältchef på Martinsons.

Martinsons kommer också att skänka pengar för både bokade möten och avslutade affärer med koppling till Skogsnolia, uppskattningsvis runt 200 000 kronor, till Hjältarnas Hus i Umeå, ett anhörighus där familjer till barn som behöver vård på Norrlands Universitetssjukhus kan bo tillsammans.