facebooktwittermail

Dansk tar över rodret på Skabernäs

Mathias Knudsen blir ny vd på Skabernäs. Han är i dag driftsledare på Krenkerups Gods i Danmark. Han tillträder posten den 1 oktober.

Ett av Sveriges största lantbruk, Skabernäs, får en ny vd. Det blir Mathias Knudsen som i dag är driftsledare på Krenkerups Gods i Danmark.
Ett av Sveriges största lantbruk, Skabernäs, får en ny vd. Det blir Mathias Knudsen som i dag är driftsledare på Krenkerups Gods i Danmark. FOTO: TINA ANDERSSON

Nu är det klart vem som efterträder Martin Rosenmejer som vd på Skabernäs. Det blir Mathias Knudsen som tar över rodret.

Fredrik Jansson, ordförande för Skabernäs, är nöjd med rekryteringen av Mathias Knudsen. I ett pressmeddelande säger han att Knudsen är en driven växtodlare och en god teambuilder, som skolats väl på Krenekrups.

Tar av sig hatten

I dagsläget ansvarar Knudsen för driften av 1850 hektar lantbruk och leder 6-9 medarbetare.

Mathias Knudsen ersätter Martin Rosenmejer, som han lovordar: "Jag tar av mig hatten för vad min företrädare, Martin Rosemnejer, har åstadkommit - och sätter på mig arbetshandskarna."

Ett av de största lantbruken

Skabernäs brukar i dag ca 3300 hektar och är i dag ett av Sveriges största jordbruk.

"Det finns stora likheter mellan egendomarna, som båda har mycket varierade jordar och stora avstånd mellan de yttre delarna av egendomen, vilket ställer krav på god logistik", säger Mathias Knudsen.

Skabernäs startades 2006 genom en sammanslagning av Skabernäs och Näsbyholm.

Börringe Kloster blev partner 2011 och sedan 2015 är Havgård partner till Skabernäs.

LÄS MER: Rosenmejer slutar som vd på Skabernäs

LÄS MER: Skabernäs gläds nya ägare åt djuren

LÄS MER: Skabernäs lägger ner lammproduktionen