Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 2 juni 2017

  Martin Rosenmejer slutar som vd på Skabernäs

  Martin Rosenmejer, som är vd för Skabernäs HB, lämnar sin post efter 11 år i företaget.

   Martin Rosenmejer vd Skabernäs. Arkivbild.
  Martin Rosenmejer vd Skabernäs. Arkivbild. FOTO: Per Österman

  ”Elva år är en lång tid på samma post. Det har varit många stimulerande och utmanande år, och det är nu dags för mig att gå vidare”, säger Martin Rosenmejer i ett pressmeddelande.

  Under sina år i bolaget har han varit med och lagt grunden till det som i dag är ett av Sveriges största jordbruksföretag.

  Skabernäs bildades genom en sammanslagning av växtodlingen på Skabersjö och Näsbyholm 2006, och har under årens lopp växt genom att Börringe Kloster och Havgård har tillkommit i verksamheten.

  Enligt pressmeddelandet har Martin Rosenmejer som ambition att sitta kvar på sin post under en övergångsperiod. Styrelsens mål är att ha en efterträdare på plats den 1 oktober.

  Om Skabernäs

  Skabernäs startades 2006 av Skabersjö och Näsbyholm med syfte att skapa stordriftsfördelar inom jordbruksdriften. Börringe Kloster blev partner 2011 och år 2015 anslöt även Havgård som partner till Skabernäs.

  I dag brukar Skabernäs cirka 3 300 hektar och är ett av Sveriges största jordbruk. Driften sker plöjningsfritt och utan sockerbetor. För närvarande håller man på att implementera fasta körspår med 12 meters bredd.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen