facebooktwittermail d

Case IH och New Holland stänger fabriker tillfälligt

CNH Industrial, det italienskamerikanska moderbolaget till bland andra Case IH och New Holland, kommer att stänga flera av sina fabriker som producerar jordbruksmaskiner under åtta dagar i oktober.

Flaggor med CNH Industrials logga.
Förutom Case IH och New Holland står CNH Industrial även bland annat bakom Steyr och Iveco. FOTO: MASSIMO PINCA/REUTERS/TT

Nedstängningen beror enligt ett pressmeddelande från företaget på svårigheten att få tag på komponenter, inklusive halvledare. 

Halvledarbristen kan som ATL tidigare rapporterat delvis härledas till pandemin, i vars inledning fordonsindustrin tappade efterfrågan samtidigt som marknaden för hemelektronik växte snabbt.

Förutom Case IH och New Holland står CNH Industrial även bland annat bakom Steyr och Iveco.

En New Holland-traktor på Agritechnica 2019.
En New Holland-traktor på Agritechnica 2019. FOTO: DAVID LARSSON

I en intervju med amerikanska Farm Journal i förra veckan kallade CNH Industrial-chefen Scott Wine problemen i distributionskedjorna för ”brutala”.

– Under hela året har vi byggt produkter utan att ha alla komponenter, så de har fått komma tillbaka när delar till slut kommit in så att vi kunnat göra klart dem och skeppa ut dem. På senare tid har halvledarfrågan verkligen börjat påverka oss eftersom en stor del av chipproduktionen görs i Malaysia och vissa av våra viktigaste underleverantörer av maskinkomponenter var beroende av dessa chips som vi inte kommer åt.