facebooktwittermail

Fortsatt starkt stöd för ung fäbodbrukare

Framtiden är fortfarande oviss för Sveriges yngste fäbodbrukare Baqer Mosawi. Gränspolisen uppger för ATL att Migrationsverket har hans pass i beslag.

I flera artiklar under hösten har ATL berättat om Sveriges yngste fäbodbrukare, Baqer Mosawi i Dalarna, som hotas av utvisning. Många har engagerat sig för att Baqer Mosawi ska få stanna i Sverige och hittills har över 3 700 personer skrivit under den namninsamling som startades efter att ATL först uppmärksammade fallet.

Enligt uppgift till ATL omhändertogs Baqers Mosawis pass av polis när han skulle utföra en ostleverans. ATL har varit i kontakt med gränspolisen, som uppger att passet nu finns hos Migrationsverket. De i sin tur skriver i sitt beslut att passet är i beslag tills dess Baqer Mosawi får tillstånd att stanna i Sverige alternativt lämnar landet.

”Får så mycket stöttning”

Fäbodkollegan Bertil Johansson uppger att Baqer Mosawi nu har lämnat fäboden. Därför har ATL inte kunnat nå honom för en intervju.

Bertil Johansson är en av de som är drivande i protesterna, bland annat genom att försöka påverka politiker.

– Han får så mycket stöttning av så många. Trots allt blir jag glad när jag läser alla fina kommentarer som folk skriver, säger Bertil Johansson.

Han har köpt några av Baqer Mosawis djur och andra har slaktats. Förhoppningen är att han ska kunna sälja tillbaka djuren om situationen löser sig inom en rimlig tid.

Läs mer: Sveriges yngste fäbodbrukare ska utvisas

Läs också: Fäbodbrukare har börjat slakta av sina djur