facebooktwittermail d

Arlas flaggskepp för färskmjölk går för halvfart

Kallhäll, Stockholm

Arlas mejeri i Kallhäll byggdes under 1980-talets mjölkboom. Anläggningen utnyttjas idag till hälften. Frågan är nu hur mejeriet ska användas när konsumtionen av färsk mjölk minskar. 

Produktionslinjen för mellanmjölk på Arlas mejeri i Kallhäll i Stockholm.
Produktionslinjen för mellanmjölk på Arlas mejeri i Kallhäll i Stockholm. FOTO: BETTINA BÄCK

Jörgen Thunholm klev in som chef för mejerierna i Kallhäll och Sundsvall för tre år sedan.

Arlas mejeri syns på en höjd redan när man kliver av tågperrongen i Kallhäll. Anläggningen går inte att missa.

En betongbjässe som tog form mitt i "mjölk ger starka ben" och supermodellen Emma Wiklunds minimjölkkampanj.

Sedan förändrades tiderna och mjölkdrickandet med den.