facebooktwittermail

Aktivister avlägsnade av polis i Linköping

En person har omhändertagits av polis i samband med en djurrättsdemonstration vid Scans anläggning i Linköping, skriver Corren. Ytterligare sex demonstranter har avlägsnats från platsen.

Djurrättsaktivister genomförde en aktion mot Scan i Linköping. Arkivbild från Scan i Kristianstad.
Djurrättsaktivister genomförde en aktion mot Scan i Linköping. Arkivbild från Scan i Kristianstad. FOTO: JOHAN NILSSON / TT

Vid en kroppsvisitation anträffades en kniv på en av demonstranterna och rökgranater på en annan, skriver polisen på sin hemsida.

I ett uttalande säger Scan att man förväntar sig att verksamheten respekteras.

”Vi respekterar de som har andra åsikter, men vi hoppas och förväntar oss också att man i gengäld respekterar vår verksamhet och inte minst våra anställda. Dessvärre har vi under de senaste åren sett allt fler militanta aktioner från djurrättsaktivister där vi ser blockader, smygfilmning, intrång, hot och situationer där de äventyrar andras, djurs och sin egen säkerhet. Det här är självklart fullständigt oacceptabelt”, lyder Scans uttalande, enligt Corren.

Aktivisterna hade inte sökt tillstånd för demonstrationen och polisen kommer att inleda en utredning om brott mot ordningslagen.

Läs också: Slakteri stängde efter aktivistintrång