Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 5 oktober 2020

  Slakteri stängde efter aktivistintrång

  Två personer har under eftermiddagen gripits misstänkta för olaga intrång på KLS Ugglarps anläggning i Hörby. Intrånget stoppade all aktivitet under ett par timmar.

   Händelsen har inget med bilden att göra. Arkivbild.
  Händelsen har inget med bilden att göra. Arkivbild. FOTO: Cornelius Poppe

  KLS Ugglarps anläggning i Hörby fick under måndagseftermiddagen besök av aktivister. Det bekräftar Paul Robertson, inköpsdirektör och säkerhetsansvarig, för ATL.

  Intrånget medförde att all verksamhet på anläggningen stoppades under ett par timmar.

  – Det handlar om två personer som gjort intrång och som nu har gripits av polis. Vi vet ännu inte hur omfattande skadeverkningarna är, men intrång av det här slaget innebär alltid en skada då det medför avbrott i verksamheten. Just nu håller vi på och tittar om de ställt till med något inne på anläggningen, säger Paul Robertson.

  Vid 15.30-tiden var verksamheten på anläggningen igång igen.

  Tog sig in i samband med transport

  Inkräktarna misstänks ha tagit sig in i Hörbyanläggningen genom en grind i samband med att en transportbil passerade in. Personalen identifierade personerna som utomstående och larmade snabbt polisen.

  – Det som händer nu är att vi kommer att titta på vad intrånget inneburit för vår del när verksamheten stoppades och vi kommer att göra anspråk på ersättning, säger Paul Robertson.

  Han bedömer att syftet med intrånget var att ”dokumentera verksamheten för att tjäna sina syften”.

  KLS Ugglarps anläggning i Hörby slaktar och styckar nöt och lamm.

  Åtal väckt för tidigare misstänkt intrång

  För lite drygt ett år sedan drabbades även KLS Ugglarps slakteri i Dalsjöförs utanför Borås av ett intrång. Ett tiotal aktivister tog sig då in på anläggningen och direktsände händelsen på Facebook.

  Åtal ska enligt KLS Ugglarps ha väckts mot nio misstänkta gärningspersoner, fyra män och två kvinnor, och målet ska prövas i tingsrätten under hösten. Företaget har också begärt skadestånd på 38 000 kronor för det stillestånd i produktionen som orsakades av störningen.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen