Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Skog 20 april

  Nya ledamöter föreslås till Södras styrelse

  Södras valberedning föreslår Kjell Andersson, Pål Börjesson och Ylva Hammargren till Södras styrelse.

   Pål Börjesson
  Bild 1/2 Pål Börjesson
   Ylva Hammargren
  Bild 2/2 Ylva Hammargren

  Södras valberedning föreslår tre nya ledamöter till föreningsstyrelsen. Kjell Andersson, född 1950, är civilingenjör och ekonom och har arbetat i flera industriföretag. Han är i dag verksam i den egna skogen och som konsult i eget företag. Kjell Andersson äger skogsfastigheter i Kinda kommun och är medlem i Södra sedan 2001.

  Pål Börjesson, född 1962, är agronom och professor vid avdelningen för Miljö- och energisystem vid Lunds tekniska högskola. Pål Börjesson äger skogsfastighet i Algustorp Hässleholm och är medlem i Södra sedan 1991.

  Ylva Hammargren, född 1966, är civilingenjör och arbetar på SKF.

  – De förslagna kandidaterna har gedigna erfarenheter från flera områden, bland annat inom industri, innovation och forskning. Valberedningens bedömning är att ökad kompetens inom dessa områden kommer att stärka Södras styrelse ytterligare, säger valberedningens ordförande Tomas Andersson i ett pressmeddelande.  Valberedningen föreslår att Marie Hallén och Stefan Olsson lämnar styrelsen, samt att de nuvarande ledamöterna Hans Berggren och Ola Hildingsson väljs för en ny period. Lena Ek föreslås bli omvald som styrelsens ordförande.

  Till toppen