Gå till innehåll
svg_commentsatlicons_arrow-11atlicons_arrowsvg_facebooksvg_linkedinatliconssvg_mailatlicons_menuatlicons_molnigtsvg_playsvg_searchatliconssvg_twitteratlicons_facebook_f
❯ Skog 12 januari

Bucht lugnade om kilometerskatt

Förslaget till kilometerskatt måste ta hänsyn till skogsindustrins konkurrenskraft. Det försäkrade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht vid en frågestund.

FOTO: Ulf Aronsson

I samband med att Skogsindustrierna i går presenterade sin nya forskningsagenda hölls också en frågestund med landsbygdsminister Sven-Erik Bucht. Skogsindustriernas vd, Carina Håkansson, frågade bland annat om det nationella skogsprogrammet kommer innehålla några förslag för att öka produktionen i skogen.

– Det är jag övertygad om, det behöver den göra, och den senaste riksskogstaxeringen visar också att det finns potential, sa han och fortsatte,

– Skog måste brukas, en obrukad skog ger inget tillbaka till klimatet.

“Måste ta hänsyn”

En annan fråga gällde om den strategi för bioekonomi som föreslagits av miljömålsberedningen kommer ta upp aspekter om konkurrenskraft.– Det måste den göra, och då antar jag att du kommer fråga om kilometerskatt? Tanken med den är att flytta gods från lastbilar till tåg och båt. Ännu finns inget förslag på bordet, men det finns ju inga hamnar i skogen och ingen räls till mjölkgårdarna. Man måste ta hänsyn till konkurrenskraften vid utformningen, och jag kommer att bevaka de här frågorna, försäkrade Sven-Erik Bucht.

Är du redan prenumerant? Logga in här för att läsa vidare


Så här läser du vidare

Bli prenumerant på ATL för att få ut mera av din skog

  • Prova på för endast 25 kr/månad
  • Ingen bindningstid.
  • Spara 101 kr.
Prova nu »

Kommentarer

Genom att kommentera på ATL.nu så godkänner du våra regler.

Till toppen