Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Skog 19 maj

  Löfven får fråga om artskyddet

  UPPDATERAD

  Statsministern krävs på svar om hur regeringen egentligen ställer sig till en översyn av Artskyddsförordningen.

   Riksdagsledamot Kristina Yngwe, C.
  Riksdagsledamot Kristina Yngwe, C. FOTO: Riksdagen

  Riksdagsledamot Kristina Yngwe, C, har reagerat på att miljöminister Karolina Skog, MP, sagt till ATL att det inte finns några planer på en översyn av Artskyddsförordningen, medan landsbygdsminister Sven-Erik Bucht, S, sagt till Altinget.se att frågan fortfarande bereds på regeringskansliet.

  Nu ställer Kristina Yngwe en skriftlig fråga till statsminister Stefan Löfven om hur regeringen ställer sig till en översyn av Artskyddsförordningen.

  Denna artikel angav ursprungligen att frågan ställts till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht, en uppgift baserad på felaktig information från Centerpartiets presstjänst.

  Moderate riksdagsledamoten Jonas Jacobsson Gjörtler undrar också vilken av ministrarnas linje som är regeringens officiella. Det gör han i en skriftlig fråga till Sven-Erik Bucht. Han har även kallat miljöminister Karolina Skog till interpellationsdebatt till följd av ATLs intervju.  LÄS MER “Bucht motsäger Skog om artskyddet”PREMIUM “Miljöministerns besked om artskyddet”

  Till toppen