Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Entreprenad 13 september

  Volvo tar hem ny jätteorder

  Litauiska Girteka Logistics, ett av Europas största transportföretag, har lagt en jätteorder på 2 000 Volvo FH-lastbilar. Med orden avser företaget dels att växa men också att uppdatera sin befintliga fordonsflotta.

  FOTO: Pressbild

  Tidigare i dag skrev ATL om Scania som nyligen har landat en order på 2 037 lastbilar som ska levereras till det nederländska försvaret. Nu skriver tidningen Proffs om en liknande stororder. Men den här gången är det i stället konkurrenten Volvo som står för leveranserna.

  Fordonskontraktet är Girtekas största, och görs dels med avsikt att företaget ska växa i Europa, Skandinavien och CIS/Ryssland. Bland Volvos fördelar lyfter det litauiska transportföretaget fram Volvos fokus på säkerhet, bränsleförbrukning och minskade utsläpp.

  – Vi har under de senaste tio åren haft mycket bra erfarenhet av Volvo Lastvagnar och detta år har vi en organisk tillväxt på 25 procent. Valet av fordon är viktigt då det visar vårt engagemang för kvalitet gentemot kunderna, komfort och säkerhet för våra förare och respekt för miljön, säger Mindaugas Raila, ordförande för Girteka Logistics.

  Girteka Logistics har i dag 8 500 anställda och har vuxit kraftigt under de senaste åren. 2010 hade företaget 600 lastbilar, vilket kan jämföras med dagens 3 300 lastbilar och 3 500 trailers. Med Volvoordern inräknad tenderar summan alltså att öka ytterligare.  Läs mer om

  Till toppen