Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 5 december

  Volvo fortsatt starkt i USA

  Volvos lastbilar hade en stark efterfrågan på den nordamerikanska marknaden i oktober.

  FOTO: Carl Sandin

  STOCKHOLM (Direkt) Den nordamerikanska marknaden för tunga lastbilar visade fortsatt styrka under november månad. Orderingången för Class 8, som ACT Research publicerade sent på måndagskvällen, kom in något bättre än väntat.

  Det framgår av en rad kommentarer från analyshus.

  “Vi tror att orderingången överträffade ACT:s förväntningar”, skriver RBC Capital Markets i en analys.

  RBC konstaterar vidare att den fortsatta styrkan i marknaden öppnar för en potentiellt bättre utveckling än RBC:s egen prognos om en Class 8-marknad i Nafta-regionen om 285 000 enheter 2018 (upp från 251 000 enheter 2017).

  Enligt ACT Research uppgick nettoorderingången för Class 8 på den nordamerikanska marknaden till 32 900 enheter under november. Det var 69 procent högre jämfört med samma period i fjol, men en nedgång med 8,7 procent jämfört med oktober månads starka orderingång.

  “Orderingången i november var något över mittpunkten i vårt förväntansintervall 30 500-33 500”, skriver Wells Fargo i en analys och konstaterar att nedgången jämfört med i oktober var “normal” enligt säsongsmönstret.

  November brukar vara årets tredje bästa ordermånad, menar ACT, som konstaterar att den säsongsjusterade orderingången för november blir 30 000 enheter, vilket är en nedgång med 4,7 procent från oktober.

  Volvos prognos för den nordamerikanska marknaden för tunga lastbilar, som publicerades i niomånadersrapporten i oktober, ligger på 260 000 lastbilar 2018 och 235 000 lastbilar 2017.

  Vid 10.20-tiden hade Volvo B stigit med 0,8 procent på en i stort sett oförändrad Stockholmsbörs.

  Till toppen