Gå till innehåll
 • svg_commentsatlicons_arrow-11atlicons_arrowsvg_facebooksvg_linkedinsvg_mailatlicons_menuatlicons_molnigtsvg_playsvg_searchatliconssvg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login atlicons_like
  ❯ Lantbruk 11 januari

  Traktorhjälte fick hjälpa räddningstjänsten

  Den extrema halkan sinkade räddningstjänsten, som fick stopp redan i backen upp till stugan. Men tack vare en traktor och snabbt ingripande av Emil Falk kunde tankbilen till slut ta sig fram.

  FOTO: GUN PERSSON LJUSNE

  Räddningstjänsten fordon är byggda för svår terräng. Men när det började brinna i en mindre gäststuga i jämtländska Hoverberg tog det tvärstopp. Insatsen försvårades av den extrema halkan på platsen, som sinkade vattenförsörjningen när tankbilen inte kunde ta sig fram.

  – Jag var på väg till jobbet och såg hur Räddningstjänstens tankbil stod och slirade på en hal sidoväg, berättar Emil Falk, för Jämtlands Tidning.

  ANDRA TRAKTORHJÄLTAR: Bönder hyllas efter brandinsats

  Samtidigt syntes lågorna och blåljusen från höjden. Emil Falk drog snabbt slutsatsen att räddningstjänsten förmodligen stod och väntade på mer vatten, och tog sig fort bort till gården där han jobbar för att hämta traktorn. Men lika snabbt som han var tillbaka uppkom nästa komplikation.

  – När jag kom tillbaka visade det sig att tankbilen inte hade någon bogserlina, men det fanns som tur var en i min traktor, fortsätter Emil Falk, som drog loss tankbilen.  Därefter åkte han och hämtade en traktor med sandaggregat för att bana väg för räddningsfordonen. Av gäststugan blev det inte mycket kvar. Men tack vare insatsen klarade sig ett intilliggande bostadshus, skriver Jämtlands Tidning.

  Tillbud av det här slaget är mycket ovanliga. Av de 2 400 larm som Jämtlands Räddningstjänstförbund fick in under förra året var detta det enda där man på allvar blev försinkade, enligt räddningschef Lars Nyman.

  På frågan varför snökedjorna, som ingår i standardutrustningen, inte lades på vid det aktuella tillfället har Lars Nyman dock inte något svar, skriver tidningen.

  Så här läser du vidare

  Är du redan prenumerant? Logga in här för att läsa vidare


  Bli prenumerant på ATL Premium så ger vi dig ännu mera

  • Utvald kvalitetsläsning
  • Viktiga analyser och extramaterial
  • Nyhetsbrev med chefredaktörens bästa tips
  • ATLs e-tidning kvällen före tidningsdag
  Prova-på-pris
  49:-/mån
  • 3 mån för bara 147 kr (ord pris 297 kr)
  • Ingen bindningstid
  • Spara 150 kr
  Till toppen