Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 15 november

  Styrelsefolk ökar innehaven i Lantmännen

  Medlemmar i Lantmännens styrelse, så kallade insiders, har ökat sina innehav av emissionsinsatser. Största procentuella ökningen gör revisorn Anders Åbyhammar.

  Anders Åbyhammar, förtroendevald revisor i Lantmännen har enligt Lantmännens lista över styrelsens innehav av emissionsinsatser från april till oktober ökat sitt innehav med 64 procent till 1 089 387. En del av detta utgör emitterade insatser, men sannolikt inte allt. Åbyhammar lär också ha köpt emissionsinsatser på marknaden.

  Samtliga styrelseledamöter som är medlemmar, och därmed berättigade att delta i insatsemissionerna, har ökat sina innehav sedan i april. Huvuddelen av ökningarna härrör från emissionerna, som i sin tur baseras på det totala insatskapitalet medlemmen har.

  Styrelseordförande Per Lindahl har det största innehavet av styrelsens medlemmar och hade per den siste oktober 1 324 090 emissionsinsatser, en ökning med 6,3 procent sedan i april.

  Den som ökat sitt innehav mest, relativt sett, efter Anders Åbyhammar är Thomas Magnusson, som har ökat sitt innehav med 16,9 procent till 44 335 insatser.

  Stort intresse

  Intresset för att köpa emissionsinsatser är stort, sex gånger större än vad säljarna hade att erbjuda. Vid den senaste säljomgången sattes kursen till 135 kronor, det vill säga en premie på 35 procent. Insatsemissionerna är berättigade till ränta och utgör också underlag för kommande insatsemissioner.

  Nästa handelsdag är den 20 november innan den sista för året, som sker 11 december. Köp- och säljorder ska vara inlämnade en vecka innan handelsdagen.

  Tecknat andelar

  Separat från emissionsinsatser har också Lantmännen erbjudit anställda och närstående att teckna sig för förlagsandelar.

  Denna möjlighet har bland andra koncernchefen Per Olof Nyman utnyttjat och han har 250 000 andelar. Carl von Schantz, som nu går till Atlas Copco, äger 200 000 och finanschefen Ulf Zenk 150 000.

  Innehaven var per den 31 maj.

  LÄS OCKSÅ: HK Scans vd: Sverige är en besvikelseLÄS OCKSÅ: Ledningen får sparken efter insideraffärer

  Läs mer om

  Så här läser du vidare

  Är du redan prenumerant? för att läsa vidare


  Bli prenumerant på ATL Premium så ger vi dig ännu mera

  • Obegränsad läsning – alla artiklar på atl.nu
  • Viktiga analyser och extramaterial
  • Nyhetsbrev med chefredaktörens bästa tips
  • ATLs e-tidning kvällen före tidningsdag
  • Spara 98 kr! Ord pris 99 kr/mån
  • Bekväm tillsvidareprenumeration
  • Avsluta när du vill. Ingen bindningstid

  1 kr första månaden. Därefter betalar du 99 kr/mån. Avsluta när du vill.

  Till toppen