Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Lantbruk 17 februari

  Kvinna tog två hästar från hage

  En kvinna som tog med sig två hästar från en gård söder om Uppsala döms för egenmäktigt förfarande. Hon hävdar själv att hon trodde att en av hästarna hade kolik. Det rapporterar P4 Uppland.

   En kvinna döms för egenmäktig förfarande efter att ha tagit två hästar från en gård utanför Uppsala.
  En kvinna döms för egenmäktig förfarande efter att ha tagit två hästar från en gård utanför Uppsala. FOTO: Mostphotos

  Det var i mars i förra året som kvinnan steg av tåget i Knivsta, som ligger mellan Stockholm och Uppsala. När hon passerade en hage såg hon en islandshäst som hon tyckte såg ut att ha kolik.

  Kvinnan beslöt sig för att ta med sig hästen till Ultuna och för att ge den vård. Men kvinnan nöjde sig inte med det, utan tog med sig en häst till som stod i hagen.

  Hade med sig grimmor

  Kvinnan hade med sig grimmor till båda hästarna och förklarar det med att hon skulle köpa en häst samma dag.

  Hon började gå men gick snart vilse och frågade två flickor efter vägen till Ultuna. Därefter mötte kvinnan hästarnas ägare, som varit hennes mentalvårdare.

  Verkade vara sjuk  Kvinnan förklarar sitt agerande med att hon trodde att det rörde sig om en nödsituation. En av hästarna verkade vara sjuk.

  Tingsrätten betvivlar inte hennes upplevelse, men

  Nu har hon dömts för egenmäktigt förfarande får villkorlig dom och dagsböter.

  Till toppen