Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Lantbruk 27 juni

  Kalv svårt knivskuren på gård

  I måndags hittade personal på en lantgård i Varberg där man har köttuppfödning, en av gårdens kalvar allvarligt skadad. Ägarna misstänker att den blivit knivskuren. Kalven var så svårt skadad att den fick avlivas.

   Kalven i Varberg hittades med allvarliga skador. Kalven på bilden har inget samband med händelsen i artikeln.
  Kalven i Varberg hittades med allvarliga skador. Kalven på bilden har inget samband med händelsen i artikeln.

  Det var i måndags morse som personal på gården i Varberg upptäckte att en av kalvarna hade sår på ryggen, i ena baklåret och runt könsorganen. Efter att ha undersökt området upptäckte personalen också att någon eller några personer har trampat ned ett stängsel och tagit sig fram till gårdens djur. Någon gång mellan klockan 18 på söndagen och måndag morgon tros kalven ha attackerats med kniv, skriver Hallands Nyheter.

  Mathias Börjesson driver gården och hans sambo Karin Kjellgren berättar:

  – Kalven hade rena skärsår, det finns inga möjligheter att något djur skulle kunna ha gjort detta. Dessutom har den gått i en hydda tillsammans med 14 andra kalvar, inte i någon hage, säger hon och fortsätter:

  – Vi har kunnat följa spåren bort mot en skogsdunge och landsvägen. Vi har hittat blodstänk och päls så vi tror att den som har gjort det här också kan ha fått med sig något djur, säger hon till ATL.

  Händelsen har polisanmälts  Den svårt skadade kalven avlivades och händelsen har polisanmälts. På tisdagen var det fortfarande oklart om fler djur saknas.

  – Vi hade precis flyttat djuren innan det här hände och vi håller på att inventera för att se om vi har blivit av med fler. Vi har beställt kameror som vi ska sätta upp och vi ska också se över våra rutiner, säger Karin Kjellgren.

  Familjen har gått ut med en varning i sociala medier där de uppmanar grannar och andra djurägare i området att vara vaksamma, hjälpa varandra och kontakta polis om något ovanligt noteras.

  – Jag hoppas att det är någon som har sett något så det här kan få en lösning. Jag tycker att det är viktigt att folk får reda på det här så de kan skydda sig och sina djur, säger Karin Kjellgren.

  Stort stöd i sociala medier

  Hon är tacksam för all respons som familjen har fått.

  – Jag vill tacka alla som har visat sitt stöd. Vi har fått meddelanden från bönder i Norrbotten och folk vi inte känner som vill beklaga det som hänt, vill erbjuda vakthjälp eller låna ut övervakningskameror. Folk bryr sig verkligen, säger hon.

  LÄS MER: Hon trodde att fölet dödats av lodjurLÄS MER: Häst knivskuren i Dalarna

  Kommentarer

  Genom att kommentera på ATL.nu så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen