Gå till innehåll
svg_commentsatlicons_arrow-11atlicons_arrowsvg_facebooksvg_linkedinatliconssvg_mailatlicons_menuatlicons_molnigtsvg_playsvg_searchatliconssvg_twitteratlicons_facebook_f
❯ Lantbruk 11 januari

Högre elpris väntas i nästa vecka

Det pågående ovädret i stora delar av Sverige får ingen direkt påverkan på elpriset. Däremot väntas en prisökning i nästa vecka.

FOTO: Josef Muellek

Ruskvädret med kraftig vind har lett till en topp när det gäller vindkraftsproduktion i Sverige i dag. Eventuellt fortsätter det att blåsa också i morgon men den ökade produktionen blir hursomhelst kortvarig och påverkar inte direkt spotpriset.

Däremot väntas väderläget stabiliseras över helgen då det också drar det in ett högtryck som för med sig kyligare temperatur.

– När temperaturen faller driver det upp elanvändningen till helgen. Vi tror att priserna kommer att vara lite högre i slutet av veckan än de var under inledningen och att prisuppgången fortsätter i nästa vecka då det överlag blir kallare, säger Martina Rosenberg, analytiker på Bixia.

Hon spår att det kommer att handla om en uppgång på ett par öre per kilowattimme beroende på hur efterfrågan på el utvecklas.Är du redan prenumerant? Logga in här för att läsa vidare


Så här läser du vidare

Bli prenumerant på ATL för att få ut mera av din skog

  • Prova på för endast 25 kr/månad
  • Ingen bindningstid.
  • Spara 101 kr.
Prova nu »
Till toppen