Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 21 november

  Här är årets bondejulklappar

  För den som inte lockas av att plöja ner alla julklappspengar i en elcykel lanserar ATL några andra tänkbara ting, som passar företaget, fritiden och hela familjen.

  Tidigare i dag lanserade HUI Research elcykeln som årets julklapp. För den som bor på landet med cykelavstånd till mataffär, vänner och fritidsaktiviteter kan det vara en nog så god investering. Och särskilt om terrängen är kuperad.

  Kriterierna för årets julklapp är att det ska vara en nyhet, att det ska sälja och att det ska representera den tid vi lever i, och utifrån dessa kriterier har ATL satt ihop en egen julklappslista som kan passa det gröna näringslivet.

  En upplevelse

  På plats nr ett dammar vi av årets julklapp från 2008. Efter ett långt och slitsamt år förtjänar alla lite ledighet, så varför inte passa på att boka in en resa eller en spaupplevelse? Blir längtan efter det lantbruksnära för stor går det även att kombinera upplevelsen med en skogs- eller lantbruksmässa. Ta en titt i ATL:s mässkalender för inspiration på resor både innanför och utanför landets gränser.

  En ny mobiltelefon

  Tillverkarna har kommit med flera nya intressanta modeller under året. Apple och Samsung dominerar marknaden, men för den som vill ha ett hårt paket som klarar stötar kan det vara intressant att ta en titt på Cats nya mobiltelefon. Glöm inte att dra av köpet på firman om du har rätt till det.

  Något till familjen

  Den lilla apparaten Apple-tv som används för att strömma film- och tv-serier finns snart i var mans hem. Nyheten i de senaste versionerna är att de även kan ladda ner appar för tv-spel och utomstående streamingtjänster. Självklart finns även ATL som app i Apple-TV vilket gör det lätt att koppla av från julstressen och ta del av vårt tv-utbud.

  Julklappen passar hela familjen och kostar från tusenlappen och uppåt. Den senaste versionen heter Apple TV 4K vilket innebär att du kan spela filmer med väldigt hög upplösning. Det förutsätter i sin tur att du har en 4K-skärm. Har du inte planer på att köpa en ny tv kan du med fördel välja den näst senaste varianten. Den har i stort sett samma funktioner (bortsett från upplösningen) och är också billigare.

  Något till honom

  Underkläder går alltid hem och är dessutom relativt billigt. Den som vill stödja det gröna näringslivet väljer naturligtvis mjuka paket från skogen. Under varumärket Allvar säljs exempelvis herrkalsonger i fibrer från ångermanländsk gran och tall.

  LÄS ÄVEN: Träkalsonger nu på Allvar

  En julklapp till företaget

  ATL har rapporterat om mycket intressant teknik under året. Dyra maskininvesteringar är kanske inget som kvalar in på julklappslistan. Men vill man köpa något nytt, roligt och hyfsat billigt på företaget så finns det fortfarande mycket att välja mellan. Varför inte slå till på en drönare för att övervaka växtodlingen och vildsvinskadorna, och sätta ihop coola traktor-filmer som du publicerar på webben.

  En annan intressant teknik som kan vara värd att hålla koll på är det portabla mätinstrumentet för spannmål som vi skrev om under årets Agritechnica.

  LÄS ÄVEN: Spara pengar på att använda drönare

  Något till skogen

  Både Husqvarna och Stihl har kommit med nya motorsågar under året. Sågarna kvalar in i klassen 70 kubik och kommer till Sverige nästa år, vilket innebär att de kan fungera som en sen julklapp till dig själv eller någon som du håller kär. På Husqvarnas nya såg blir även företagets nya kedja standard.

  En prenumeration på ATL

  En julklapp som räcker hela året. Ja någon närmare beskrivning behövs väl egentligen inte. Förutom papperstidning kommer ATL även ut varje dag på webben och i inloggat läge får du som prenumerant tillgång till allt material online.

  Läckra kottar

  Kan man ge bort kottar i julklapp, tänker du, för i så fall kan jag gå ut i skogen och plocka en miljon. Det svenska företaget bakom produkten Kotten har visat att det är möjligt. De säljer braständare som är gjorda på kottar och kasserat stearin för runt 150 kronor, men den händige kan säkert tillverka sina braständare själv. Det bör dock nämnas i sammanhanget att företaget bakom produkten har tagit fram en process som effektiverar kottarnas brinnförmåga.

  LÄS ÄVEN: De tjänar flis på kottar

  Något till bärplockaren

  The Berrybooster är den unika bärrensaren som drivs av en skrivdragare och en dammsugare. Tack vare transportbandet är det enkelt att sortera ut omogna bär.

  Så här läser du vidare

  Är du redan prenumerant? för att läsa vidare


  Bli prenumerant på ATL Premium så ger vi dig ännu mera

  • Obegränsad läsning – alla artiklar på atl.nu
  • Viktiga analyser och extramaterial
  • Nyhetsbrev med chefredaktörens bästa tips
  • ATLs e-tidning kvällen före tidningsdag
  • Spara 98 kr! Ord pris 99 kr/mån
  • Bekväm tillsvidareprenumeration
  • Avsluta när du vill. Ingen bindningstid

  1 kr första månaden. Därefter betalar du 99 kr/mån. Avsluta när du vill.

  Till toppen