Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag

  Minst 100 får rivna av vargen

  Norska vargen skadade och dödade fler får i natt. Redan på tisdagskvällen reviderade man upp siffran till 87 döda och skadade djur.

  FOTO: MOSTPHOTOS

  ATL rapporterade nyligen om att varg rivit minst 70 får i norska Gran och Hurdal.

  De nya siffrorna innebär att man hittat 18 nya får bara på tisdagen, utan att man räknat in nattens förluster.

  – Vi har inga siffror att komma med än, men vi talar om omfattande skador igen. Flera får har skadats och dödats och det är inte säkert att vi till fullo kommer att kunna redogöra för omfattningen förrän på torsdagen, säger Kjetil Ulset i Grans fårbetesförening till norska tidningen Hadeland.

  Många spår

  Man har hittat mycket spår efter varg och i samråd med Mattillsynet (norska motsvarigheten till livsmedelsverket), och landshövdingen har man bestämt att man ska undvika att folk rör sig i terrängen.  – Vi har ett fullt jaktlag med spårhundar på plats som spårar vargen, men jag tror inte att någon sett den ännu. Vi hoppas verkligen att den här situationen kommer att gå att lösa så fort som möjligt, antingen genom att vargen eller vargarna skjuts, eller att de lämnar området, säger Kjetil Ulset till Hadeland.

  Till toppen