Gå till innehåll
  • svg_commentsatlicons_arrow-11atlicons_arrowsvg_facebooksvg_linkedinsvg_mailatlicons_menuatlicons_molnigtsvg_playsvg_searchatliconssvg_twitteratlicons_facebook_fatlicons_loginatlicons_like
    ❯ Lantbruk 4 februari

    "Då måste vi importera"

    Fredrik Heribertson, kategorichef mejeri på Axfood, berättar om gräddbrist och vad som driver tillväxten i mejeridisken.

    Det var på Mjölkens dag som gick av stapeln på torsdagen i riksdagen som Fredrik Heribertson höjde en varningens finger för gräddbristens konsekvenser när konsumenterna efterfrågar svenska produkter.

    Tillverkas inte i Sverige

    Han kunde även berätta om tre mejeriprodukter som antingen nominerats till, eller vunnit pris, som årets produkt i dagligvaruhandeln. Det handlar om kvarg- och proteinprodukter med det gemensamma att konsumenterna vill ha dem men ingen av produkterna tillverkas i Sverige.

    – Det är de här produkterna som driver tillväxten i mejeridisken, säger Fredrik Heribertson.

    Kommentarer

    Genom att kommentera på ATL.nu så godkänner du våra regler.

    ATL PREMIUM
    - merläsning för prenumeranter

    Förlora inga pengar! 5 tips inför SAM-ansökan

    annons Igår 10:16

    Sören Söderteg, SAM-rådgivare på LRF Konsult, ger dig råd.


    Till toppen