Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Lantbruk 28 juli

  Åtalad greps med bytet - nekar ändå

  Det var den 19 juli som en lantbrukare i Sölvesborg blev av med gödsel, växtskyddsmedel och diesel. Värdet på stöldgodset uppskattas till cirka 100 000 kronor.

   Det stöldgods som polisen beslagtog i samband med gripandet.
  Det stöldgods som polisen beslagtog i samband med gripandet. FOTO: Polisen

  Nu åtalas en 37-årig man för brottet. han greps samma dag och häktades två dagar senare för stöld och häleri, rapporterar SVT Blekinge.

  Det största värdet låg i gödsel och växtskyddsmedel, som beräknas till drygt 97 000 kronor. Dieselstölden var mindre, 110 liter, till ett värde av cirka 1 500 kronor och stals ur maskiner på gården.

  Åtalet gäller även skadegörelse i samband med stölden, där ett tanklock till en traktor förstörts.

  Mannen uppger att han arbetat på gården, nekar till brottet och uppger att någon annan måste vara tjuven, skriver SVT.  Dock greps han tillsammans med delar av stöldgodset i en stulen bil med falska registreringsskyltar.

  LÄS MER: Hälften av dieselstölderna anmäls aldrigLÄS MER: Lantbrukare bestulna på växtskydd för miljonerVIDEO: Magnus fick nog – tog till nya metoder mot stöldernaLÄS MER: Växtskydd för nära en halv miljon stuletPREMIUM: Han betalas för att förstöra för djurbönderPREMIUM: ATL granskar – Här är det flest dieselstölder i landet

  Till toppen