Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 4 september 2013

  Arla öppnar filial i Afrika

  Arla expanderar - till Afrika. I samarbete med en ny, lokal partner i Elfenbenskusten ska Arla förpacka och sälja små påsar med danskt mjölkpulver.

  Den nye partnern heter Aboubakar Fofana och äger företaget Mata Holding i Elfenbenskustens största stad Abidjan, skriver Arla i ett pressmeddelande.

  Han distribuerar bland annat ketchup åt Heinz och har dessutom en egen produktion av buljongpulver, som säljs i små portionsförpackningar i folie.

  En port till grannländerna

  Det är i dessa så kallade sachets som Dano mjölkpulver från Akafa i Danmark ska förpackas med den nya, mobila förpackningsmaskin som snart anländer till Abidjan. Påsarna ska sedan spridas till tusentals butiker över hela landet.

  – Mata Holding är starka inom försäljning och distribution och Aboubakar har ett internationellt tänkesätt, eftersom han tidigare har varit anställd i ett internationellt företag och har flera internationella leverantörer, berättar Rasmus Malmbak Kjeldsen, ansvarig för Arla Foods verksamhet i Mellanöstern och Afrika.

  Elfenbenskusten har cirka 20 miljoner invånare och kommer att fungera som en port till grannländerna.

  Den nya överenskommelsen är den första i en serie avtal som är på gång i Afrika. Arla Foods arbetar också med att etablera viktiga strategiska baser i Nigeria och Egypten.

  Till toppen