Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag

  Lots: "Vi måste expandera på något sätt"

  Lots Group förhandlar om ett uppköp av ett större logistikföretag inom rundvirkestransport i Värmland/Dalsland, erfar ATL. Uppgifterna har inte kunnat bekräftats.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: MOSTPHOTOS

  VD:n på det utpekade företaget ställer sig helt frågande till uppgifterna.

  Företaget är liksom Lots ett rent logistikföretag som styr transporterna utan att äga egna bilar och samarbetar istället med ett tjugotal timmeråkerier i trakten.

  Företaget transporterar drygt en miljoner kubik fub per år i Västsverige med bara tre anställda. Omsättningen ligger över 100 miljoner kronor.

  Företaget ser ut att ha sunda finanser och har en positiv vinstmarginal.

  Liknande avtal  Lots Group har de senaste åren försökt att etablera liknande verksamheter i främst Mellansverige. För närvarande har man enbart kontrakt med StoraEnso inom rundvirkessektorn efter att ett samarbete med Sveaskog havererade efter tre månader i våras.

  Samarbetet med StoraEnso gäller Ockelbo-Bollnäs i Gästriketrakten och hänger alltså inte ihop med området i väster.

  Vill inte bekräfta

  Enligt ATL:s uppgiftslämnare förhandlar nu Lots med företaget om ett övertagande av hela aktiekapitalet.

  Peter Kameus, informationsansvarig på Lots Group, vill inte kännas vid uppgifterna.

  – Det är alltid spännande med skvaller. Men vi kommenterar inte några rykten över huvudtaget, säger han.

  Vill Lots Group expandera?

  – Vi måste göra det på något sätt, någonstans. Därför tittar vi på Sydamerika och har verksamhet i Kina. I Sverige är det inte lika hett. Skogsindustrin är uppbyggd med så många bolag. Däremot vill vi utveckla de kontrakt vi redan har i Sverige med StoraEnso som fungerar bra, säger Peter Kameus.

  Till toppen