Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag

  Gemensam service för Man och Jenz

  Värmdals köp av Nybro Transportteknik öppnar södra Sverige för Jenz-huggar. Samtidigt har företaget skrivit serviceavtal med lastbilstillverkaren Man.

  – Om vi sköter det här så kommer det att växa och bli stort, säger Robert Eriksson, vd på Värmdal & Traktorservice med fyra serviceanläggningar i Värmland och Dalsland samt i Kumla utanför Örebro.

  Värmdal har haft agenturen på de tyska Jenz-huggarna sedan 2013.

  – Vi har sålt ett 10-tal under de här åren. Det har varit en dålig marknad. Men den har förbättrats avsevärt det senaste halvåret. Förbrukningen av flis ökar väldigt mycket. Vi har uppdraget att bygga upp en större kapacitet och marknad åt Jenz nu, berättar Robert Eriksson.

  Idag går ett 40-tal Jenz-huggar i Sverige plus ett 10-tal krossar. De flesta är traditionellt monterade på Volvo- och Scaniachassier. Med det nyligen signerade serviceavtalet med Man planerar Värmdal att bygga upp ett servicecenter i Kalmar-Blekinge för varumärkena Man och Jenz.  – Vi har en så stor del av vår marknad i södra Sverige. Småland, Halland, Skåne, Blekinge. Det var lämpligt att köpa Transportteknik eftersom de byggt på minst ett tiotal huggbilar.

  Jenz köper i Tyskland in Man-lastbilar som de bygger på i den egna fabriken med Jenz-huggar. Hittills har cirka 200 fordon tillverkats med modellnamnet Chippertruck. Fördelen är, enligt Robert Eriksson, att de blir billigare än traditionellt påbyggda bilar samtidigt som komforten blir bättre.

  LÄS MER: Bröderna Johansson satsar på Jenz-huggar

  Läs mer om

  Så här läser du vidare

  Är du redan prenumerant? för att läsa vidare


  Bli prenumerant på ATL Premium så ger vi dig ännu mera

  • Utvald kvalitetsläsning
  • Viktiga analyser och extramaterial
  • Nyhetsbrev med chefredaktörens bästa tips
  • ATLs e-tidning kvällen före tidningsdag
  Prova-på-pris
  49:-/mån
  • 3 mån för bara 147 kr (ord pris 297 kr)
  • Ingen bindningstid
  • Spara 150 kr
  Till toppen