Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Arbetsliv 12 januari

  Nils Björid lämnar LRF Ungdomen

  Nils Björid väljer att inte ställa upp för omval som ordförande i LRF Ungdomen.

   Nils Björid lämnar LRF Ungdomens styrelse för att jobba med mjölkproduktionen på hemmaplan i Jämtland.
  Nils Björid lämnar LRF Ungdomens styrelse för att jobba med mjölkproduktionen på hemmaplan i Jämtland. FOTO: Linda Grimstedt

  Vid LRF Ungdomens riksstämma i mars kommer en ny ordförande att väljas. Det står klart efter att Nils Björid meddelat att han inte ställer upp för omval.

  I veckan blev det även känt att LRF:s förbundsordförande, Helena Jonsson, kommer att lämna över rodret vid stämman i maj.

  Satsningen på det egna företaget är huvudanledningen bakom att Nils Björid väljer att träda tillbaka.

  “Efter tre år som ordförande för LRF Ungdomens riksstyrelse väljer jag nu att lämna över klubban för att ta nästa steg i livet som företagare på heltid. Jag är stolt över LRF Ungdomen och det vi åstadkommer tillsammans. LRF och LRF Ungdomen är inget utan dess medlemmar och förtroendevalda”, säger Nils Björid i ett pressmeddelande.

  Jobba med mjölkproduktionen  Han tänker jobba med mjölkproduktionen på hemmaplan i Jämtland framöver.

  Nils Björid uppger att en av de viktigaste frågorna som drivits under hans tid på posten har varit att utveckla LRF som företagarorganisation.

  RELATERAT: LRF-chef får sparken

  Läs mer om

  Till toppen