facebooktwittermail

Sampo köper Logman

Sampo Rosenlew köper konkursboet efter skogsmaskintillverkaren Logman. Det blir dock ingen fortsatt tillverkning av Logmanmaskinerna.

Kombimaskinen Logman LC8 var en intressant maskin för den som ville köra med buntaren Fixteri.
Kombimaskinen Logman LC8 var en intressant maskin för den som ville köra med buntaren Fixteri. FOTO: DAVID LARSSON

– Sampo Rosenlew är inne i en offensiv tillväxt tillsammans med Mahindra och köpet av Logman är en del av vår tillväxtplan, säger Hannu Hietikko, chef för skogsmaskinsavdelningen på Sampo Rosenlew.

Logman, som bland annat hade en kombimaskin i produktionen, gick i konkurs tidigare i år och det som nu överförs till de nya ägarna är framför allt de immateriella rättigheterna och kundbasen. Det ingår ingen fabrik i köpet och enligt Hannu Hietikko finns det inga planer på att återuppta tillverkningen av Logmanmaskinerna.

Sverige största marknaden

Tidigare Logmankunder kommer att få sin service från ett fristående företag men på Sampo Rosenlew hoppas man att i framtiden kunna locka över dessa till sina maskiner.

Finska Sampo Rosenlew har en 10-tons skotare och en gallringsskördare i sitt skogsprogram och Sverige är i dag den största marknaden.

– Efterfrågan är bra och de svenska säljarna gör ett bra jobb, säger Hannu Hietikko.

I fjol gick Sampo Rosenlew in i ett partnerskap med indiska Mahindra & Mahindra som då även blev delägare i Sampo Rosenlew.

LÄS MER: Finsk skördare kan bli svensk

ATL TV: Brunetten rullar än

LÄS MER: Skördare med spetsteknologi vinner mark