facebooktwittermail

Ny teleskoplastare gör Massey Ferguson komplett

Agritechnica

Massey Fergusons strävan efter att få ett komplett produktprogram blir verklighet genom nya balpressar och den nya teleskoplastaren TH.7030.

På Agritechnica visar företaget upp flera produktnyheter, och vågar nu påstå att man är en så kallad "full liner" med ett komplett sortiment av lantbruksmaskiner. Nyheterna börjar på balsidan där företaget visar upp den nya RB-serien bestående av fem modeller.

FOTO: FREDRIK STORK

Serien har ett brett urval av fasta och variabla kammare. Med produkterna vänder sig Massey Ferguson sig till allt från små gårdar till större lantbruk och professionella entreprenörer.

Företagets balprogram kompletteras även av den nya högpresterande flaggskeppsmodellen, fyrkantspressen MF 2370 UHD. Denna pressar med högre densitet, och färdigpackade väger balarna 20 procent mer än de som produceras i MF 2270 XD.

FOTO: FREDRIK STORK

Maskinen är skapad för lantbruk och maskinstationer som hela tiden jagar kostnader, lägre transportvolymer och ökad effektivitet. Balstorleken ligger på 120 cm gånger 90 centimeter.

Lyfter sju meter

Vid sidan av balpressarna blir företaget även mer komplett med den nya teleskoplastaren TH.7030. Maskinen har utvecklats för tunga laster i trånga utrymmen och ska ha goda manövreringsegenskaper, enligt företaget.

Med en lyftkapacitet på tre ton och en lyfthöjd på sju meter blir Massey Ferguson en mer komplett leverantör av lantbruksmaskiner.
Med en lyftkapacitet på tre ton och en lyfthöjd på sju meter blir Massey Ferguson en mer komplett leverantör av lantbruksmaskiner. FOTO: FREDRIK STORK

En genomläsning av specifikationerna visar att lastkapaciteten ligger på tre ton medan lyfthöjden uppgår till sju meter.

Det enda som nu skulle kunna förbättra Massey Fergusons produktprogram ytterligare, enligt dem själva, är i så fall en teleskoplastare på nio meter. Men det behovet ser företaget inte att jordbrukssektorn har, utan det skulle i så fall vara en produkt för entreprenadindustrin.

Maskinen är gjord för tunga laster i trånga utrymmen och ska ha goda manövreringsegenskaper, enligt företaget.
Maskinen är gjord för tunga laster i trånga utrymmen och ska ha goda manövreringsegenskaper, enligt företaget. FOTO: FREDRIK STORK

S lika med avancerat

Mindre uppdateringar har även gjorts på traktorsidan där alla avancerade modeller som byggs i franska Beauvais nu har fått tilläggsbokstaven S.

MF 5709 S levereras med antingen Dyna-4- eller Dyna-6-transmissioner.
MF 5709 S levereras med antingen Dyna-4- eller Dyna-6-transmissioner. FOTO: FREDRIK STORK

Med den nya beteckningen följer ny design, den nya pekskärmsterminalen Fieldstar 5 som tillval och en mängd andra standardfunktioner som ska förbättra komfort, effektivitet och säkerhet.

För Skandinavien

Här visas den 95 hästkrafter starka MF 5709 S upp som en helt ny modell i den nedre delen av S-sortimentet.

Med sina 95 hästkrafter och kompakta utformning tror företaget att MF 5709 S kommer locka många skandinaviska köpare.
Med sina 95 hästkrafter och kompakta utformning tror företaget att MF 5709 S kommer locka många skandinaviska köpare. FOTO: FREDRIK STORK

Traktorn levereras med antingen Dyna-4- eller Dyna-6-transmissioner, och lär bli särskilt intressant för Skandinavien tack vare sina hästkrafter och kompakta utformning.

Bland nyheterna ATL redan berättat om märktes också Massey Fergusonmonterns största dragplåster, den nya skördetröskan i svart skrud som ni kan läsa mer om här.

För vin- och fruktodlingar kom också mindre produktnyheter.
För vin- och fruktodlingar kom också mindre produktnyheter. FOTO: FREDRIK STORK

LÄS OCKSÅ: Skottsäker John Deere för perfekt för skjutfältet

LÄS OCKSÅ: Här skördas majs i sjöblöt åker