facebooktwittermail d

Zetor släpper nytt inom kort

Zetor meddelar stolt att nästa generation traktorer i Crystal-serien är på väg, och att traktorerna är redo att sättas i arbete. Avtäckningen sker inom kort. Men redan nu bjuder företaget på försmak av vad som komma skall i form av klassisk siluettbild.

Crystal-serien som är Zetors största får mer effekt, ökad komfort och nya säkerhetslösningar.
Crystal-serien som är Zetors största får mer effekt, ökad komfort och nya säkerhetslösningar.

Crystal-serien, som är företagets största, har en historia som sträcker sig 50 år tillbaka i tiden. Enligt den tjeckiska traktortillverkaren kommer den uppdaterade serien att utrustas med sexcylindriga motorer som ger 171 hästkrafter. Presentationen äger rum i Tjeckien den 23 augusti.

Jämfört med den senaste modellen som kom 2015 bjuder den nya serien på flera nyheter. Motorerna levereras av Deutz och ska möta avgaskraven enligt steg fyra. I övrigt är traktorn utrustad med Zetors Eco 40-transmission som redan används i företagets Forterra-serie. Därutöver bjuder traktorn även på flera nyheter på användarsidan, som nya terminaler, mer komfortabla säten (som går att snurra runt), och andra mindre justeringar som ska förbättra ergonomin, samt en rad nya säkerhetsfunktioner. En av dessa stänger exempelvis av PTO:n om föraren lämnar sätet, men företaget har även sett över bromssystemet och siktmöjligheterna i speglarna från kabinen.

I övrigt är företaget sparsam med detaljerna, men mer lär bli känt i samband med presentationen nästa vecka.

Från arkivet: ATL har provkört Zetor Forterra 140 HSX.