facebooktwittermail

Zetor ger fyra års garanti

Zetor vill växa i Norden och ska nu försöka hitta nya kunder genom att erbjuda fyra års fabriksgaranti på nya traktorer.

Ett års garanti är mer eller mindre standard i traktorbranschen. Zetor har tidigare stuckit ut med två års garanti men dubblar nu det till fyra år eller 2 700 timmar.

- Konkurrenterna kör ju maskinskadeförsäkring och detta ska bli vassare. Här tar ju fabrikanten ansvar för att det är en bra produkt, säger Patrik Sonesson, vd för HCP Sverige som säljer Zetor.

De krav som ställs på ägaren är att han eller hon servar traktor hos en återföräljare eller verkstad som är godkänd av Zetor var 500:e timme, dock minst en gång per år.
Garantin gäller inte för rost, slitage och kör- eller trafikskador.

HCP Nordic, som säljer Zetor i Sverige, Norge, Danmark och Finland blir först i världen att få sälja det tjeckiska märket med fyraårsgaranti. Zetor har centralt ställt speciella krav på tillgängligheten vad gäller bland annat reservdelar och serviceverkstäder.

- Faller det väl ut så fortsätter de nog med det på andra ställen, säger Patrik Sonesson.

Han menar att detta är ett sätt att locka nya kunder och även ta en del av begagnatmarknaden. I stället för att köpa en begagnad maskin av ett större märke så tror han att en ny Zetor för samma peng kan bli intressant med den nya garantin.
- Skulle en kund prova Zetor och trots allt inte bli nöjd med traktorn och vill byta efter två år så följer garantin traktorn till den nye ägaren så han har två år kvar på garantin. Hans Dahlgren