facebooktwittermail d

Vimek flaggar för ny skotarmodell

Under nästa år planerar maskintillverkaren Vimek att lansera en helt ny skotarmodell. Konceptet som kallas Next generation kommer att vara större än sina föregångare men ska fortfarande ha god framkomlighet.

Vimek planerar för nya skotarmodeller.
Vimek planerar för nya skotarmodeller. FOTO: PATRICK TRÄGÅRDH

Med en större skotare kommer ökad kapacitet och en funktionalitet som ska ta Vimeks kompaktklass till en ny nivå. Den nya skotaren ska alltså fortfarande kräva förhållandevis lite utrymme i skogen, och ha en viktfördelning som är skonsam mot terrängen.

Just nu testkörs och utvärderas maskinen av en lokal entreprenör.

Utvecklingsprojektet har beskrivits som det största som hänt Vimek under de senaste 15 åren. Köparna, ska enligt företagets vd, också kunna förvänta sig en skotare som har en förarkomfort utöver det vanliga i kompaktklassen.

Målgruppen är bland annat entreprenörer och skogsägare som vill använda kompaktklass-maskiner i ett aktivt och skonsamt skogsbruk, men som samtidigt ställer högre krav på kapacitet och användarmiljön.

Att det är det största som har hänt på 15 år i utvecklingssammanhang innebär alltså att det är en större nyhet än Vimek Duo och mycket annat som har kommit ut från fabriken i Vindeln.