facebooktwittermail

Ville rädda världen - angrep sågverk

En 58-årig man misstänks för omfattande skadegörelse på en rad sågverk i norra Sverige. Själv hävdar han att han ville rädda världen.

Mannen har nu åtalats för angrepp mot fem träföretag i Skellefteåtrakten i höstas, där han enligt polisens misstankar orsakade skador för drygt 700 000 kronor, skriver Västerbottens Folkblad.

Han ska bland annat ha forcerat grindarna med bil på Kåge sågverk och därefter slagit sönder flera fönster och en tankstation.

Krossade fönster


Han är även åtalad för att ha kört sönder portarna till Skelleftebydens Trä i Storkågeträsk, krossat fönster och lysrör hos en skogsentreprenör i Storselet utanför Kåge och för att ha slagit sönder inredningen hos Martinsons såg i Kroksjön.

Dessutom har han backat sönder en hos kommunens tekniska kontor i Burträsk, skadat grindar hos träföretaget Snidex i Burträsk och förstört lösöre och inredning i en bostad tillhörande en skogsentreprenör i Västra Skråmträsk.

Protestaktion


Mannen uppger i förhör att han anser att skogsindustrin blivit alldeles för rationaliserad.

- Syftet var att förstöra på alla platser, att samhället skulle få upp ögonen och att världen skulle räddas. Jag är en pusselbit i det hela, säger han i förhör.

Mannen är misstänkt för flera fall av grov skadegörelse, skadegörelse samt hemfridsbrott och egenmäktigt förfarande. Inför rättegången ska han genomgå en liten sinnesundersökning, skriver tidningen.ATL.nu